Kom i gang med ditt uterom

Ønsker du å sitte lunt året rundt? Med egen hagestue kan du enklere benytte deg av uteplassen året rundt. Her gir Ole Petter Stormo deg sine tips til hvordan du kan komme i gang med ditt uterom.

Når høsten melder seg, dagene blir kortere og kaldere, hadde det ikke vært fint og fortsatt kunne benytte seg at uteplassen slik man har mulighet til om sommeren? Ole Petter forteller at med eget uterom er det langt enklere å komme nært naturen, året rundt.

Kartlegg behovet ditt
Før man går i gang med å anskaffe seg hagestue bør man kartlegge hvilke behov man har. Skal den kun benyttes om sommeren? Eller er du kanskje typen som ønsker å nyte kaffekoppen utendørs året rundt?

­­-Det er mange alternativer og varianter å velge mellom. De billigste alternativene har mindre grad av isolering, noe som gjør de best egnet til bruk fra vår til høst. De mer påkostede variantene er tilpasset vinterbruk med langt større grad av isolering, beskyttelse mot vær og vind, noe som gjør at de kan brukes året rundt.

Les også: Uterom i mange varianter

Bygge selv, eller sette bort jobben til profesjonelle?
Dersom du ønsker å bygge hagestuen selv er det enkelte ting du bør tenke på før du går i gang med arbeidet. Kontakt en arkitekt som kan hjelpe deg med tegninger slik at disse blir godkjent hos kommunen din.

Mange velger å bygge hagestuen selv, men det krever at du er litt nevenyttig og er vant til å gjøre snekkerarbeid på egenhånd. Mange leverandører leverer også enkeltkomponenter eller ferdige byggesett som forenkler byggeprosessen.

Ved å kjøpe et ferdig byggesett går også byggingen raskere og enklere, man kommer også unna med mindre bruk av egne materialer. Det er også verdt å huske at byggesettene og ferdige komponenter kommer med garantier fra leverandøren, noe du selvfølgelig går glipp av om du bygger alt på egenhånd.

Dersom du ønsker å være helt trygg på kvaliteten og det ferdige resultatet, og slippe bryet med å bygge selv, da kan du leie inn en entreprenør til å gjennomføre hele arbeidet. Da står du selvfølgelig også trygt i etterkant dersom noe skulle skje, selv om dette nok er det dyreste alternativet.

Les også: Uterommet erstattet hytta

Husk disse punktene før du går i gang med ditt uterom
-I hvilken sesong skal uterommet benyttes? Vår til høst, eller hele året?

-Ring kommunen for å forhøre deg. En hagestue regnes som tilbygg og krever byggesøknad dersom bruttoarealet overstiger 15kvm. Under 15kvm holder det med byggemelding.

-Bygge selv, kjøpe enkeltdeler eller fullstendig byggesett? Kontakt en arkitekt dersom du velger å bygge selv. En forhandler hjelper deg også dersom du velger å kjøpe enkeltdeler.

-Ha et godt fundament.

-Bygg rammen, tak, gulv og sett inn glassveggene. I den rekkefølgen. Husk å forhøre deg med fagfolk dersom du skal ha varme i gulvet slik at du legger et gulv som er beregnet for dette.

-Innred ditt nye uterom med noen flotte møbler! Det er viktig at du budsjetterer med dette i planleggingen.

-Vi i Lysthuset uterom hjelper deg gledelig med å komme i gang med ditt prosjekt, enten du vil bygge selv, kjøpe deler eller kjøpe ferdig byggesett. Ta kontakt med oss, vi bistår deg på din veg mot lune opplevelser i ditt nye uterom.

Se bilder fra arbeider vi har utført her. Kanskje du finner løsningen på din egen uteromsdrøm!

KONTAKT OSS FOR BEFARING OG TILBUD

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Se flere produkter