Det ultimate terrassegulv! Vedlikeholdsfritt og vakkert i vinyl/pvc materiale. Terrassebordene er massive og gjennomfarget med en solid PVC kjerne og et hardt ytre skall. Den massive kjernen gør at AZEK kan skrus og bearbeides akkurat som trevirke i motsetning til andre kompositt terrassebord i markedet.

Velg AZEK for en vedlikeholdsfri, holdbar og ikke minst problemfri terrasse. AZEK beholder sitt utseende og sin farge med kun enkel rengjøring. Livstids-garanti direkte fra produsent! Etter endt levetid kan bordene resirkuleres 100%.

2015-07-05-14-32-44

Kompositt vs. PVC terrassebord

Først og fremst, alle kompositt terrassebord (WPC) er et blandingsprodukt bestående av en form for fiber (trefiber, bambus, ris-skall) samt plast (PE, PP, PVC). AZEK terrassbord i PVC består i 100% massiv PVC uten noe iblandet trefilber el. lignende. PVC terrassebord utvider seg ekstremt lite pga varme i forhold til kompositt og har tilnærmet 0% vanninntregning. Så de kan skrus akkurat som tre uten forhåndsboring direkte i bjelkelaget. Da kan en også enkelt bytte bord om det er nødvendig.

Hvis vi ser nærmere på kompositt terrassebord. De vanligste av plastene som brukes i kompositt terrassebord er PE (polyetylen) og PP (polypropylen). Disse plastene utvider seg mye i varmen og trekker seg tilsvarende sammen når det blir kaldt. Og de kan også utvide seg noe siden de kan absorbere vann og fuktighet over tid. Derfor må en huske på å ha riktig avstand i endene. Siden de beveger seg såpass mye så kan de ikke skrus direkte fast i bjelkelaget og må legges flytende med klips mellom bordene. Over tid kan da bord forskyve seg litt i forhold til hverandre og forårsake større åpninger ett sted og mindre åpninger andre steder. Hvis en ikke tar hensyn så vil en får problemer. Et godt råd er å sette en skrue i noten enten på midten av terrassebordet eller i en av endene.

Når det gjelder trefiberet som er blandet inn så vil trefiberet trekke til seg vann men i mindre grad enn vanlige terrassebord. Men det er der, slik at noen bord trekker til seg mer vann enn andre avhengig av % andelen iblandet trefiber i kompositt bordet. Hvis kompositt terrassebord trekker til seg vann så vil de utvide seg ytterligere. Det kan da ende opp med at bordene ligger butt i butt og stanger mot hverandre. En kan også få flekker fra søl samt noe groing over tid. Men en ordinær terrassevask fjerner dette. Flekker kan en evt. pusse bort med sandpapir.

pvc-gulv-platting

Disse «svakhetene» ved tradisjonell WPC har flere produsenter nå tatt hensyn til og da spesielt i USA. Der selges det nå nesten utelukkende vedlikeholdsfritt terrassegulv som enten er 100% massiv PVC eller massive WPC bord med «cap stock», altså et ytre skall med 100% plast med kjerne av WPC. Fordelen med begge disse typene er at bordene ikke trekker til seg vann, altså ingen groing. I tillegg vil det ikke bli flekker fra evt søl.

PVC terrassegulv som AZEK har en klar fordel. PVC utvider seg ekstremt lite pga varme og trekker heller ikke til seg vann (med dertil ekspansjon). Det kan skrus direkte ned i bjelkelaget akkurat som tradisjonelle terrassebord. En trenger heller ikke avstand i endene. Altså enkel montering uten spesielle hensyn.

Angående garanti så gir amerikanske produsenter av PVC terrassebord ala AZEK typisk livstidsgaranti med noen begrensninger avhengig av produsent. For AZEK som vi fører gjelder garantien direkte fra produsent. En registrerer kjøpet på AZEK sin offisielle side så er en dekket uansett.

KONTAKT OSS FOR BEFARING OG TILBUD

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.