Uterommet erstattet hytta

Vi besøkte nylig ekteparet Lene og Jan Fladeby i Asker, for å høre hva de synes om uterommet som ble satt opp og montert av Lysthuset Uterom for fire år siden.

– Vi bruker uterommet vårt masse! Her koser vi oss fra april til oktober, og vi er veldig fornøyd, forteller Lene og Jan.

Sommerstuen brukes fra april til oktober

Lene og Jan tok beslutningen om å sette opp et uterom i tilknytning til terrassen sin mot slutten av sommeren 2015. Den sommeren regnet det mye, og været tillot i svært liten grad at ekteparet benyttet hage og terrasse.

– Vi kunne ikke være ute på grunn av været, og fant ut at løsningen på problemet måtte være en sommerstue, eller et orangerie som jeg også kaller det, forteller Lene.

Orangeri kommer fra fransk og er benevnelsen på et drivhus som benyttes til overvintring av sitrustrær og andre eviggrønne planter. Lene og Jan bruker forøvrig tiden i uterommet til andre ting enn å stelle med planter.

– Her kan vi nyte alle dagens måltider, lese bøker, ha selskap eller bare sitte og nyte utsikten og følge med på fuglelivet i hagen. Dette er vårt favorittrom i huset, forteller Lene.

Har ikke savnet å kjøre til hytta

– Før vi fikk uterommet brukte vi en del tid på hytta, som lå 3 timer unna. Nå er dette uterommet på mange måter blitt en erstatning for hytta vår. Her koser vi oss veldig, og det er godt å slippe reiseveien, sier Jan.

Utesesongen er forlenget og sommerhyggen er sikret uansett vær. Lene og Jan kan nå være ute hver dag fra april til oktober.

Uterommet til Lene og Jan

 

Tok kun 3 dager å sette opp

Uterommet til ekteparet Fladeby tok det kun tre dager å sette opp.

– Vi synes monteringen gikk fort. Lysthuset Uterom stilte med profesjonelle håndverkere, og vi fikk veldig god service derfra, mener Jan.
Og kvaliteten på materialene har vist seg å være så bra som vi håpet på. Alt fra dører til bærebjelker og tak er skikkelige og solide saker. Dette er tydelig konstruert for å vare og det var viktig for oss.

– De ryddet opp etter seg raskt, og vi vil absolutt anbefale andre som ønsker seg et uterom å ta kontakt med Lysthuset Uterom, sier Lene.

 

Uterom i tilknytning til terrassen

Snøen er ikke noe problem

Lene og Jan var i begynnelsen litt bekymret for hvordan det ville bli med snø på taket av uterommet, men de bekymringene viste seg å være grunnløse.

– Snøen sklir heldigvis enkelt bort, og smelter raskere enn antatt, så det har ikke vært noe problemer med det i det hele tatt, forteller Jan.

Se bilder fra arbeider vi har utført her. Kanskje du finner løsningen på din egen uteromsdrøm!

Sommerstue forlenger utesesongen

 

Anbefaler uterom fra Lysthuset Uterom

Lene og Jan har utelukkende gode erfaringer med sitt uterom, og anbefaler andre som vurderer sommerstue, vinterstue eller andre uterom å ta kontakt med Lysthuset Uterom.

– Et orangerie som det vi har fått oss er absolutt å anbefale – enten du liker å ha at lunt sted å pusle med planter eller du vil kose deg ute i hagen. Her har vi det helt herlig, avslutter Lene.

 

KONTAKT OSS FOR BEFARING OG TILBUD

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Se flere produkter