Uterom i ulike varianter

Stadig flere nordmenn med hage og uterom ønsker å oppgradere og tilpasse uteplassen sin, så de kan forlenge utesesongen.

Ønsker du å undersøke mulighetene for å utvide sommersesongen, er det mange begreper å forholde seg til. Vinterhage, hagestue, uterom, sommerstue, utestue, sommerhage – kjært barn har mange navn. Men hva er forskjellen på disse?

Uterom og utestue er fellesbetegnelser
Forskjellene mellom de ulike begrepene kan være små, og enkelte ganger kan vi mene det samme selv om vi bruker ulike ord. Uterom og utestue er fellesbetegnelser, som brukes om blant annet vinterhage, hagestue, sommerstue og sommerhage.

Et uterom kan være tilknyttet en terrasse, eller det kan være frittstående i hagen.


Vinterhage til vinterbruk

Vinterhagen skiller seg fra hagestuen, sommerstuen og sommerhagen, ved at den kan brukes hele året – også om vinteren. Vinterbruk krever glass som isolerer svært godt.

De fleste av våre kunder kommer hit med et uttalt ønske om en vinterhage, men rett som det er ender de opp med en annen type uterom, som passer bedre for deres behov, forteller salgs- og markedsansvarlig Ole-Petter Stormo i Lysthuset Uterom.

Ute vår, sommer og høst

Ønsker du å kunne sitte «ute» i hagen på kjøligere sommerdager, eller en regnfylt høstdag? Da finnes det flere alternativer å velge blant.

Et frittstående uterom, som en hagestue, kan være et fint alternativ dersom du har litt størrelse på hagen din, og ønsker å lage et lunt og hyggelig uterom adskilt fra huset ditt.

En sommerstue er omtrent det samme som en hagestue, men den er kun ment til sommerbruk. Sommerstuen har enkeltglass, så er ikke så godt isolert som en hagestue.

Sommerhage er også et begrep som brukes mye. Sommerhagen er laget for sommerbruk, akkurat som sommerstuen.

Se bilder fra arbeider vi har utført her. Kanskje du finner løsningen på din egen uteromsdrøm!


Ditt behov

Et uterom blir bygget etter behovet til kunden. Selv om mange ser for seg en fullisolert vinterhage, er det ikke alltid de ender opp med akkurat det. Pris, behov og hva som er praktisk mulig å gjennomføre hos den enkelte kunde spiller inn. Ofte avdekker en samtale at det kan være nok for kunden med et uterom som kan brukes om våren og tidlig høst. Da er det ikke behov for en fullverdig vinterhage med de kraftigste og mest kostbare glassene.

Flere løsninger

Det er dessuten mange måter å løse innglassingen på. Vi har skyvedører, foldedører, glassrekkverk og mange andre produkter, og har en rekke ideer og modeller som det er verdt å kikke nøye på før man bestemmer seg.

Trenger du hjelp til å komme i gang med prosjektet ditt? Vi kommer gjerne hjem til deg så vi sammen kan finne den beste løsningen på din uteromsdrøm!
Ta kontakt for gratis befaring og priser.

KONTAKT OSS FOR BEFARING OG TILBUD

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Se flere produkter